SME

Kangaroo pub: Aj v Pezinku nájdete šťavnatý burger a čerstvé pivo

Skúšali ste už kangaroo dressing? Je výborný na hranolky

Nemám auto, nemám motorku, do Pezinku som sa odviezol autobusom. Na námestí so mnou vystúpilo aj niekoľko miestnych, ktorí sa rýchlo rozprćhli do uličiek, ja som však kráčal až na koniec námestia a potom doľava pasážou medzi paneláky a rodinné domčeky.

O pár minút ďalej je pezinské futbalové ihrisko a vedľa nich tenisová hala. A za nimi nájdete Kangaroo pub. Od námestia vzdialený 10 minút pešo, s vývesnou tabuľou, ktorá jediná prezrádza, že rodinný dom je v skutočnosti miestom s vynikajúcimi burgrami a pivom.

Aj napriek tomu, že sa nachádza v podstate na okraji Pezinka, vedel som, že bude podnik obľúbený miestnymi. Svedčila o tom na jedenj strane aktivita na ich sociálnych sieťach, na druhú stranu, keď som tam vstúpil, skoro každý stôl bol obsadený. Vedľa mňa sedela za stolom trojica žien, fajčili slimky a pod nohami im behala čivava. Čakal by som, že si objednajú nejaký miešaný nápoj. Potom im čašníčka priniesla tri kávy s tromi cigánskymi v žemli (každý utorok 2+1 zdarma).

Keď sa čašníčka zastavila pri mne, hneď som si vypýtal hladinku a už som mal aj vybrané jedlo. Keď zahliadnem, že podnik po sebe pomenuje položku v menu, objednám si ju. Chcem vedieť, ako dobre to jedlo alebo pitie pripravia, keď si podľa nich zaslúži niesť ich meno.

“Dobrý deň, jednu veľkú Plzeň a k tomu Kangaroo burger aj s hranolkami. Pozerám, že je k nemu Kangaroo dressing. Aký je to dresing?”

“Je cesnakovo-pikantný. Naozaj dobrý, odporúčam.”

“Skúsim.” Poďakoval som a odbehla zaznamenať moju objednávku.

Najprv mi priniesla hladinku v typickom krígli. Ako plzeňský fajnšmeker preferujem poctivých päť centimetrov krémovej peny. Pivko malo peny asi iba na prst, chutilo však čerstvo, odpustil som.

Na burger som čakal ani nie desať minút. Kangaroo burger mal v sebe všetko, čo správny burger má mať: 100% hovädzie mäso, paradajku, syr cheddar, prerastenú slaninku, uhorku aj čerstvú cibuľu. A tento mal v sebe aj špeciálny dresing nesúci názov podniku. K burgru boli hranolky, ktoré moja kamarátka raz nazvala, že sú ako mečom vykrojené.

Burger mal plnú chuť hovädzieho a bol nádherne šťavnatý. Musím povedať, že cesnakovo pikantný dressing bol skutočne cesnakový aj pálivý a odporúčam ho každému, kto ešte neskúsil. Burger som spláchol studeným pivom a pomaly sa poberal na odchod.

Keď budete chcieť prísť do Pezinka na výborný burger, poučte sa z mojej chyby. Otváracie hodiny sú od utorka do nedele. Aby ste neprišli v pondelok a neodišli naprázdno.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Peter Nagy pre SME Creative, Pilsner Urquell

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  4. Koniec bolesti! Využite výstavné dotácie na masážne kreslo
  5. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  6. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  7. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  8. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím
  1. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  2. Relaxačný raj v resorte Drevenice Terchová
  3. Koniec bolesti! Využite výstavné dotácie na masážne kreslo
  4. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  5. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  6. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  7. Ako zlepšiť povedomie o cirkulárnej ekonomike?
  8. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 768
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 7 676
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 4 463
  4. Ako prišiel Boris Kollár k miliónom 3 408
  5. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych 3 278
  6. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 035
  7. Barbora Andrešičová: Som majsterka protikladov 2 946
  8. Krátky, ale veľmi úspešný príbeh Kardiocentra AGEL Košice-Šaca 2 758
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Wolt už funguje v Česku.

Oceňovania sa zúčastnil aj veľvyslanec.


SITA

Inšpirujte sa a nechajte sa unášať do sveta gastronomických pochúťok s našou druhou časťou najlepších tipov na jedlo a nápoje v našom meste.


Inšpirujte sa najnovšími trendmi v gastronómii, a objavte skryté poklady lokálnej kuchyne.


(ilustračné foto)

Foodora pôsobí v siedmich krajinách Európy.


TASR
SkryťZatvoriť reklamu