S 500 miestami na sedenie sa Centrálna Klubovňa stala nielen najväčšou pivárňou, ale aj reštauráciou v metropole Slovenska. Súčasťou konceptu je totiž podávať nielen kvalitné pivo ale aj vhodné jedlá k nemu.
S čím daná lokalita žije
Predstavu vytvoriť celoslovenskú sieť podnikov určených pre milovníkov piva, dobrého domáceho jedla i spoločenského života naznačoval majiteľ Medusa Group Peter Štecko už dávnejšie. „Našim zámerom je vytvoriť sieť s prvkami pozitívneho lokálpatriotizmu. Chceme spojiť to najlepšie z tradícií dobrých pivární s modernými trendmi. Bude to sieť jednotná v produkte, servise a základnom interiéri. No zároveň svojim charakterom a výzdobou má každá reštaurácia odzrkadľovať konkrétnu štvrť či mesto s ich históriou i mikroživotom, teda tým, čím ľudia danej lokality žijú.“
Čo sa myslí pod prvkami pozitívneho lokálpatriotizmu ukazujú v Centrálnej Klubovni nachádzajúcej sa na Trnavskom Mýte dobové fotografie miest, objektov i udalostí, ktoré boli alebo sú súčasť jej okolia, ako napríklad bývalého Centrálneho trhoviska, fabriky MDŽ, stanice konskej železnice či futbalového klubu Slovan. A podobne to má byť aj na iných miestach s inými prvkami.
Medusa Group totiž plánuje podobné mestské klubovne tvoriť aj v bratislavských štvrtiach Staré mesto, Petržalka, Karlova Ves či Ružinov, ale aj v Eurovei. Klubovne s kapacitou 300 až 500 miest majú pribudnúť aj v ďalších významných slovenských mestách – Trnave, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach či Prešove. P. Štecko tak koriguje svoj starší zámer podnikať v gastronómii predovšetkým v Bratislave a na západ od nej.
Pivo na vlastné oči
Partnerom Centrálnej Klubovne je najväčší slovenský výrobca piva – Heineken Slovensko. Podávať sa tam teda bude najmä pivo Zlatý Bažant, ale dostanete aj iné druhy ako napríklad Krušovice. Podľa pohľadu na stoly zákazníkov sa dá usudzovať, že značnú popularitu si hneď od začiatku získalo aj pšeničné kvasinkové pivo.
Centrálna klubovňa je podľa generálnej riaditeľky Heineken Slovensko Door Plantenga reprezentatívna HoReCa prevádzka, kde chcú ukázať vysokú kvalitu servisu, starostlivosti o pivo i prezentácie značky. Okrem tankov je tam pivo skladované aj presklenenej sudovni umiestnenej uprostred pivárne, takže hostia môžu na vlastné oči vidieť, ako sa pivo ošetruje a naráža.
Chuťovky na zahryznutie
K pivu patria aj typické špeciality, ktoré v prípade Centrálnej klubovne pomohol dotvoriť popri výkonnom chefovi gastroskupiny Martinovi Korbeličovi aj tamojší šéfkuchár Tomáš Sika. Sú to napríklad mäsové špeciality pripravované a údené priamo na mieste v špeciálnej peci na bukové drevo, dobroty našej špajzy či oldskúl mňamky, pod čím sa dajú rozumieť napríklad čerstvo pečené posúchy i pagáče. Nechýbajú chuťovky ako tatarák, pečené rebrá či varené kolená.