SME

Centrálna Klubovňa prezrádza model novej siete mestských pivárni

Najväčšia slovenská gastroskupina Medusa Group plánuje do dvoch rokov otvoriť sieť 15 až 20 pivární pod spoločným menom Klubovňa, pričom v názve bude aj prídavné meno podľa príslušnosti k danej lokalite. Vlajkovou loďou má byť bratislavská Centrálna Klubo

S 500 miestami na sedenie sa Centrálna Klubovňa stala nielen najväčšou pivárňou, ale aj reštauráciou v metropole Slovenska. Súčasťou konceptu je totiž podávať nielen kvalitné pivo ale aj vhodné jedlá k nemu.

S čím daná lokalita žije

Predstavu vytvoriť celoslovenskú sieť podnikov určených pre milovníkov piva, dobrého domáceho jedla i spoločenského života naznačoval majiteľ Medusa Group Peter Štecko už dávnejšie. „Našim zámerom je vytvoriť sieť s prvkami pozitívneho lokálpatriotizmu. Chceme spojiť to najlepšie z tradícií dobrých pivární s modernými trendmi. Bude to sieť jednotná v produkte, servise a základnom interiéri. No zároveň svojim charakterom a výzdobou má každá reštaurácia odzrkadľovať konkrétnu štvrť či mesto s ich históriou i mikroživotom, teda tým, čím ľudia danej lokality žijú.“

SkryťVypnúť reklamu

Čo sa myslí pod prvkami pozitívneho lokálpatriotizmu ukazujú v Centrálnej Klubovni nachádzajúcej sa na Trnavskom Mýte dobové fotografie miest, objektov i udalostí, ktoré boli alebo sú súčasť jej okolia, ako napríklad bývalého Centrálneho trhoviska, fabriky MDŽ, stanice konskej železnice či futbalového klubu Slovan. A podobne to má byť aj na iných miestach s inými prvkami.

Medusa Group totiž plánuje podobné mestské klubovne tvoriť aj v bratislavských štvrtiach Staré mesto, Petržalka, Karlova Ves či Ružinov, ale aj v Eurovei. Klubovne s kapacitou 300 až 500 miest majú pribudnúť aj v ďalších významných slovenských mestách – Trnave, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach či Prešove. P. Štecko tak koriguje svoj starší zámer podnikať v gastronómii predovšetkým v Bratislave a na západ od nej.

SkryťVypnúť reklamu

Pivo na vlastné oči

Partnerom Centrálnej Klubovne je najväčší slovenský výrobca piva – Heineken Slovensko. Podávať sa tam teda bude najmä pivo Zlatý Bažant, ale dostanete aj iné druhy ako napríklad Krušovice. Podľa pohľadu na stoly zákazníkov sa dá usudzovať, že značnú popularitu si hneď od začiatku získalo aj pšeničné kvasinkové pivo.

Centrálna klubovňa je podľa generálnej riaditeľky Heineken Slovensko Door Plantenga reprezentatívna HoReCa prevádzka, kde chcú ukázať vysokú kvalitu servisu, starostlivosti o pivo i prezentácie značky. Okrem tankov je tam pivo skladované aj presklenenej sudovni umiestnenej uprostred pivárne, takže hostia môžu na vlastné oči vidieť, ako sa pivo ošetruje a naráža.

Chuťovky na zahryznutie

K pivu patria aj typické špeciality, ktoré v prípade Centrálnej klubovne pomohol dotvoriť popri výkonnom chefovi gastroskupiny Martinovi Korbeličovi aj tamojší šéfkuchár Tomáš Sika. Sú to napríklad mäsové špeciality pripravované a údené priamo na mieste v špeciálnej peci na bukové drevo, dobroty našej špajzy či oldskúl mňamky, pod čím sa dajú rozumieť napríklad čerstvo pečené posúchy i pagáče. Nechýbajú chuťovky ako tatarák, pečené rebrá či varené kolená.

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Ak chcete byť bohatší, musíte nad peniazmi rozmýšľať
  4. Daň z cukru zasiahne sociálne slabších a ohrozí výrobu sirupov
  5. Vyhnúť sa plateniu daní? Drzý gróf v Apúlii to vyriešil svojsky
  6. Exportujete do zahraničia? Poistite si svoje pohľadávky
  7. Práca snov? Prihlás sa na prácu sprievodcu v BUBO
  8. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  1. Ak chcete byť bohatší, musíte nad peniazmi rozmýšľať
  2. Exportujete do zahraničia? Poistite si svoje pohľadávky
  3. Vyhnúť sa plateniu daní? Drzý gróf v Apúlii to vyriešil svojsky
  4. Práca snov? Prihlás sa na prácu sprievodcu v BUBO
  5. Daň z cukru zasiahne sociálne slabších a ohrozí výrobu sirupov
  6. Deň narcisov už po piatykrát v dm
  7. Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení
  8. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 714
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 669
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 5 211
  4. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 4 103
  5. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 115
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 916
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 387
  8. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte 2 265
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Wolt už funguje v Česku.

Oceňovania sa zúčastnil aj veľvyslanec.


SITA

Inšpirujte sa a nechajte sa unášať do sveta gastronomických pochúťok s našou druhou časťou najlepších tipov na jedlo a nápoje v našom meste.


Inšpirujte sa najnovšími trendmi v gastronómii, a objavte skryté poklady lokálnej kuchyne.


(ilustračné foto)

Foodora pôsobí v siedmich krajinách Európy.


TASR
SkryťZatvoriť reklamu